Forse facelift, inclusief nieuwe datum, moet toekomst in Fort 3 bestendigen

Borsbeek, 22 juni – Dystopia doorbreekt de ‘winter’stilte. En hoe!? Het dancefestival in Fort 3 van Borsbeek kondigt een stevige hertekening van het concept aan, zonder evenwel de eigen roots te verloochenen. Die blijven trouw aan de elektronische dance-muziek. Dystopia ruilt dit jaar het vertrouwde tweede weekend van juli in voor de voorlaatste zaterdag van juni, net na de examens en vlak voordat de zomervakantie en het festivalseizoen helemaal losbarsten. Afspraak op 22 juni. De verkoop van de eerste wave van early bird tickets loopt inmiddels op volle toeren, net als de campagne om het vernieuwde avontuur bekend te maken bij het grote publiek.

Er staat een geheel nieuw festival-concept klaar, dat aan de hand van een enorme productie vorm krijgt. Het wordt iets futuristisch mét een pak bravoure, eigenzinnig, weinig conventioneel, energierijk en met veel technologisch vernuft. Dystopia wil verder reiken dan het doorsnee-festival, op maat van het huidige klimaat en tijdsgeest. Jongelui, milennials en ook andere generaties komen niet voor niets de straat op dezer dagen. In die zin tracht Dystopia – wat overigens de letterlijke betekenis is voor – een alternatieve wereld neer te zetten; een ‘gate’ of ‘orb’, zo u wil, richting de toekomst. Technologie en science zijn de inspiratiebron die het samenbrengt in een realtime party-experience waarmee Dystopia zoveel mogelijk mensen hoopt te inspireren.

Meer nieuws volgt gauw over Dystopia ‘The First Encounter’. Zo lanceert Dystopia de komende weken alle nieuwigheden; van programma, thema tot look & feel, herinrichting van de site en veel meer.