Topnamen en interactieve contest effenen verder pad voor vernieuwde formule

Borsbeek, 22 juni – Dancefestival Dystopia stoomt lustig door richting het nieuwe hoofdstuk. Dat krijgt zaterdag 22 juni de vuurdoop in Fort 3 in Borsbeek. Grote nationale en enkele internationale namen als Low Steppa, The Magician, Cj Bolland, Dj Licious en Dj Ghost tekenen voor een topaffiche. Daarnaast lanceert Dystopia een grootse contest om de festivalgangers nog meer te betrekken in het verhaal. “Onze bezoekers krijgen de kans hun festival mee te stylen”, klinkt het.

Eerder onthulde Dystopia al de toekomstige en veelal futuristische look & feel die het de eerste editie, ‘The First Encouter’ genaamd, uitrolt. Het kondigde ook aan (zie DNA) dat het als allerminst doorsnee-festival een alternatieve wereld neer zet, op maat van het huidige klimaat en tijdsgeest. “En binnen diezelfde fylosofie vinden we het ook zo belangrijk dat onze Dystopians mee de toekomst van hun festival kunnen bepalen. We willen daar net wat verder in gaan dan de collega’s organisatoren. Omdat we ervan overtuigd zijn dat we samen met onze bezoekers de festival- experience zo net weer wat dieper, authenthieker, hechter en innovatiever maken.”

CONTEST
Dystopians kunnen een idee of ontwerp bezorgen in volgende categorieën:

MUSIC
In collab met FG Radio en A-Town wordt Vlaams DJ-geweld gezocht. Lever jij de future sound voor Dystopia? Bezorg een dj-mix van minimaal 20 min. To win: laatste plek op de affiche + VIP-pakket voor 6 vrienden.

LOOK
Word jij het gezicht voor de postercampagne? Ontwerp jij een cool design voor de merchandise? Hoe zou jij de Dystopians willen make-up’en? Welke art integreer jij op het festivalterrein? Bezorg een foto of graphic design. To win: jouw ontwerp op Dystopia + VIP-pakket voor 6 vrienden.

FOOD & DRINKS
Mix jij de Dystopia-cocktail? Welk festivalgerecht wil jij serveren? Lever een recept en beschrijving aan. To win: jouw recept wordt op punt gesteld door een topchef en geserveerd tijdens Dystopia + VIP-pakket voor 6 vrienden.

REGLEMENT
Alle inzendingen moeten binnen zijn voor 10 mei. De bekendmaking van de winnaars gebeurt via de eigen kanalen, FG Radio en A-Town.

AFFICHE
Volgende dj’s bevestigden hun komst voor Dystopia ‘The First Encounter’:
Main Stage
Niels Feijen
Siege
Delafino
Dj Licious
Low Steppa (UK)
Amine Edge & Dance (Frankrijk) The Magician (IT/B)
Retro Stage
Joeri
Jan Van Biesen Marko De La Rocca Dj Ghost
Yves Deruyter
Cj Bolland

DNA Dystopia 3.0: Dystopia zet de blik vooruit richting een nieuwe ‘future’ mét een pak bravoure, eigenzinnig, weinig conventioneel, energierijk en met veel technologisch vernuft. Dystopia wil als a- typisch festival verder reiken dan het doorsnee-festival, op maat van het huidige klimaat en tijdsgeest. Jongelui, milennials en ook andere generaties komen steeds vaker de straat op dezer dagen om zich te laten horen. Dystopia zet een alternatieve wereld neer; een ‘gate’ of ‘orb’ richting de toekomst waar iedereen zijn stem kwijt kan. Technologie en science zijn de inspiratiebron die Dystopia in een realtime party-experience samenbrengt met als missie zoveel mogelijk mensen te inspireren. En dat alles met een immens muzikale en decoratieve dimensie.